Dieren Crematie

Bezoek onze Dieren Urnenwinkel, Klik Hier!

Een dieren crematie werkt eigenlijk niet heel anders dan die voor mensen. Dit komt door het feit dat we dieren ook graag een waardig afscheid willen geven. We kunnen er om die reden voor zorgen dat we op een mooie manier afscheid kunnen nemen van een huisdier waar we zoveel mooie momenten mee hebben beleefd. Tijdens een dieren crematie kunnen we met de mensen bij elkaar komen waar we veel van houden en die uw huisdier bijvoorbeeld goed hebben gekend. Wat dat betreft valt een dieren crematie goed te vergelijken met een crematie zoals we die kennen bij mensen. Het is dan ook ons doel om dit zoveel mogelijk aan elkaar gelijk te maken, aangezien we op die manier voor een waardig afscheid kunnen zorgen. Tijdens een dieren crematie zal alle aandacht nog even uitgaan naar uw huisdier, waardoor u hier op een mooie manier afscheid van kunt nemen. Verder kunt u de as van uw huisdier vervolgens natuurlijk in een sieraad laten plaatsen. Dit is als het ware het restant na de dieren crematie, dat u kunt gebruiken om de herinnering zo tastbaar mogelijk te maken.

Procedure tijdens de dieren crematie

Tijdens een dieren crematie wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van een min of meer bekende procedure. Zo bestaat er allereerst de mogelijkheid om wat te zeggen over uw huisdier. Wanneer u met een groep mensen bij elkaar bent kunt u samen nadenken over het verlies en is het mogelijk om stil te staan bij de mooie momenten. Dit is over het algemeen een emotioneel onderdeel van de dieren crematie, dat er aan de andere kant voor weet te zorgen dat u het verlies samen kunt verwerken. De meeste mensen ervaren dit als erg prettig, waardoor het voor velen dan ook een belangrijk onderdeel is van de dieren crematie. Tijdens dit onderdeel kunnen ze nog een keer vertellen over de mooie momenten die ze samen hebben beleefd en is het mogelijk om terug te denken aan de verschillende activiteiten. Uiteraard kunt u er zelf voor kiezen om dit onderdeel van de dieren crematie zo uitgebreid of kort te maken als uw zelf wilt. Wat dat betreft heeft u net als bij de crematie van een persoon een hoop vrijheid en kunt u het geheel dus zo inrichten als u zelf wenst. Het is niet nodig om het op een bepaalde manier te doen.

Afscheid nemen

Vervolgens kunt u de dieren crematie gebruiken om voor de laatste keer afscheid te nemen van uw huisdier. Ook anderen hebben de mogelijkheid om even stil te staan bij het verlies, waardoor het over het algemeen een emotioneel geheel is. Dit is een goed teken, aangezien de dieren crematie er natuurlijk vooral is om na te denken over de mooie momenten die u beleefd heeft. Als familie gaat u over het algemeen het eerst langs uw huisdier om voor de laatste keer afscheid te kunnen nemen. U kunt dan terugdenken aan de jaren dat u samen bent geweest, of nog even wat liefs tegen uw huisdier zeggen. Verder kunnen anderen tijdens de dieren crematie gebruik maken van de mogelijkheid om dit ook nog even te doen, of het huisdier op een andere manier een laatste eer te bewijzen. Het mooie hiervan is dat de dieren crematie duidelijk ruimte geeft aan deze mogelijkheid en iedereen de kans krijgt om wat te zeggen of te denken, afhankelijk van de wensen. U kunt de dieren crematie in principe zo inrichten als u zelf wilt, waardoor het niet nodig is om aan bepaalde regels of richtlijnen te voldoen.

De dieren crematie zelf

De dieren crematie is natuurlijk gelijk aan die van mensen. Het is echter mogelijk om ervoor te kiezen om uw huisdier samen met andere overleden huisdieren te verbranden, of te zorgen voor een aparte crematie. In het eerste geval zal de dieren crematie ervoor zorgen dat uw huisdier in ieder geval niet alleen wordt gecremeerd, wat de waardigheid van het geheel natuurlijk sterk kan vergroten. Veel mensen vinden het een mooi idee om meerdere huisdieren te cremeren, waardoor er een soort van gemeenschap zal ontstaan. Aan de andere kant is het ook mogelijk om er tijdens de dieren crematie voor te kiezen uw dier apart te laten cremeren. Op die manier is het ook mogelijk om de as op een later moment bijvoorbeeld in een sieraad te laten plaatsen. Wanneer u hier niet voor kiest is dit niet mogelijk, aangezien de as dan samengevoegd zal worden. Uiteraard zal de dieren crematie iets duurder zijn wanneer u ervoor kiest om uw huisdier apart te laten cremeren, maar dit is voor veel mensen niet iets om op een vervelende manier over na te denken. Wat dat betreft is het in veel gevallen mooier om voor een eigen crematie te kiezen, zeker wanneer u wilt zorgen voor een tastbare herinnering.

As laten plaatsen in een sieraad

U kunt de as na een dieren crematie dus laten plaatsen in een speciaal sieraad. Dit is overigens alleen mogelijk wanneer u ervoor kiest om uw dier apart te laten cremeren. Dit komt door het feit dat de as anders niet te onderscheiden valt van die van andere dieren. Wanneer u er tijdens de dieren crematie voor kiest om dit te laten doen zal de as op een later moment beschikbaar worden gesteld. U kunt er dan voor kiezen om dit zelf in een sieraad te plaatsen of een dieren assieraad kopen, maar u kunt dit aan de andere kant ook laten doen. In dat geval zullen de mensen van de dieren crematie de as netjes in het door u uitgekozen sieraad plaatsen en kunt u op die manier dus zorgen voor een zeer tastbare herinnering. Het mooie daarvan is dat u altijd terug kunt denken aan de mooie momenten die u samen heeft beleefd. Zo zal uw huisdier in ieder geval nooit vergeten worden en bewijst u het zo dus een laatste eer. Een dieren crematie is wat dat betreft dan ook niet altijd het definitieve einde, aangezien de tastbare herinnering uw huisdier altijd een beetje in leven zal houden.